Rekeningen

Via mijn site www.corriewolters.nl kwam een vraag binnen, en wel over een onderwerp waar ik bepaald geen verstand van heb – n.l. over rekeningen. Die persoon was ermee naar de uitvaartverzorger gegaan, maar omdat ik tijdens die plechtigheid heb gesproken vroeg ze ook naar mijn mening. Ik ben echter bij niemand in dienst, en heb totaal geen verstand van rekeningen.

Ik heb alleen maar een voorstel: als je de indruk hebt dat er iets niet klopt, vraag dan rechtstreeks een kopie van de rekening van adressen buiten de uitvaartonderneming om, zoals van de bloemist, van het crematorium, van het uitvaartcentrum, of van het restaurant wanneer je daar na afloop koffie hebt gedronken.

Het lastige is dat je hoofd er niet naar staat. Laatst zei iemand: ‘Ik heb al betaald, ik laat het erbij.’ Je kunt natuurlijk ook iemand uit je omgeving vragen die er emotioneel wat verder van af staat.

Of ik zelf iets heb meegemaakt? Ja. Ik kwam er heel toevallig achter dat de rekening van mijn toespraak zoals die naar de familie ging door onderneming A met een x bedrag was verhoogd. Ik voelde me heel rot, dat kan ik je vertellen. Ik vroeg me af of de andere families met wie ik in contact was gekomen dan ook meer hadden betaald. Ik weet het niet.

Bij een andere onderneming kwam ik er net zo toevallig achter dat het klopte. Hoe toevallig dat was? Een heel oude dame bleef maar volhouden dat ze mij niet had betaald…. Totdat ze de rekening erbij haalde en zag dat alles in orde was.  

 Een fout kan gemaakt worden, maar dan moet die worden opgelost. Naar aanleiding van een bepaalde situatie heb ik zelf contact opgenomen met het Keurmerk Uitvaartzorg omdat ik wilde weten hoe een rekening tot stand komt, of en zo ja, wanneer er behalve de aanneemsom sprake kan zijn van provisie. Het antwoord was: ‘Dat is een zaak tussen uitvaartverzorger en familie.’ Iemand zei: ‘Je krijgt er de vingers niet achter.’ Of het waar is? Ik hoop van niet.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s