Facebook

Facebook…

Net als zovelen ‘stond’ ik ook op Facebook, al had ik me er al heel lang niet meer mee bezig gehouden. Ik was het eigenlijk in de loop van de tijd gewoon vergeten, misschien wel wegens de aanmelding van teveel ‘vrienden’, met wie ik geen enkele gelijkenis, geen enkele overeenstemming in belangstelling kon ontdekken. Maar ineens sprak iemand me aan op het feit dat ik op een universiteit in China zou hebben gestudeerd. Klopt niet, ik ben nooit in China geweest, en in de tijd dát ik daar dan geweest zou zijn sprak in zeker niet voldoende Engels om de studie te kunnen volgen, als die destijds  al in het Engels zou zijn gegeven. En nee, de mededeling dat ik in China zou hebben gestudeerd heb ik niet op Facebook geschreven. Wie dan wel? Geen idee, echt niet. Of ik dan een al te gemakkelijk wachtwoord had. Hoe een ander dan zomaar op mijn Facebook iets zou kunnen schrijven. Echt geen idee. Er stond nog meer op, n.l. dat ik bij Aventura heb gewerkt. Geen idee wat Aventura is, laat staan dat ik er heb gewerkt. Maar op die pagina van Facebook stond wel mijn foto. Dus moet ik daar hebben gewerkt. Echt geen idee – het klopt gewoon niet.

Er bleek nog meer aan de hand te zijn. Op een ‘andere’ pagina, ook met mijn foto, stond dat ik geen hoger onderwijs heb genoten. Dat heb ik dus wel. Ik heb een PABO- en een conservatoriumopleiding en heb later ook nog theologie gestudeerd.

Het is wel heel raar om te ontdekken dat je op twee pagina’s te vinden bent, d.w.z. dat daar je foto staat vergezeld van een beschrijving die van geen kant klopt.

Bij deze hoop ik dat hier recht te hebben gezet. Natuurlijk heb ik geprobeerd beide foutieve pagina’s te verwijderen, maar weet niet of dat gelukt is.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s